Vodice

Vodice

Vodice su turističko središte, poznato po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Smještene su na obali, u širokom zaljevu, 11 km sjeverozapadno od Šibenika, centra Šibensko-kninske županije. Vodice su idealno mjesto za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

Najbliže zračne luke su Zadar (udaljenost 62 km) i Split (udaljenost 85 km).

Posjetitelji u gradu mogu posjetiti Župnu crkvu sv. Križa,Okit, Čorićev turanj i Bunare.
U Prvić Luci smješten je Memorijalni centar Faust Vrančić u kojem posjetitelji mogu upoznati život i djela ovog genija, razgledati zbirku modela njegovih izuma, te njegova najznačajnija pisana djela.

Naše preporuke za sve koji vole aktivniji odmor su:
Ronjenje - ronilački centri omogućit će vam da rekonstruirate povijest roneći na arheološkim lokalitetima i podrtinama novijih brodova, tim muzejima u dubini, i da doživite današnju ljepotu podmorskih vrtova jednog od najljepših i najočuvanijih podmorja svijeta.
Biciklizam - vodičko okruženje isprepletno je mrežom sa oko 100 km cestovnih i brdskih biciklističkih staza. Staze su uglavnom lagane, prilagođene rekreativnim biciklistima, a ponos Vodica je staza Orlov krug.
Jedrenje i kajaking - BlueWind Adventure center objedinjuje četiri vodene aktivnosti: jedrenje, jedrenje na dasci, vožnju kajakom i stajaće veslanje na dasci (SUP – Stand up Paddling). Za Vas nude tečaj jedrenja, dnevne izlete sa jedrilicom (sa skiperom), tečaj jedrenja na dasci, najam opreme za jedrenje na dasci, izlete kajacima na obližnje otoke, najam kajaka i daski za stajaće veslanje.
Za sve ljubitelje prirodnih ljepota organizirani su jednodnevni izleti u Nacionalni park Kornati i Nacionalni park Krka.
Za mlade i sve one koji se osjećaju mladima Vodice pružaju uzbudljiv noćni život u klubovima: Hacienda, Opium i Makina Exit.